fredag 13 mars 2015

Svensk vardag

Ja, det blir väl så antar jag. Att även fast man lovat sig själv att inte fastna i svenne-hjulet så gör man liksom det ändå. Man jobbar och går hem, tittar på film, sover och jobbar igen. Helgerna spenderas med långa promenader och mysiga kafébesök. Vi upptäcker Stockholm tillsammans. Han för första gången och jag; igen.
Vi älskar att bo här. Vasilis får mig att se saker med min stad som jag förut aldrig tänkt på, alltid tagit för givet. Det var samma sak när jag bodde i Athen och stannade vid varje apelsinträd för att förundras över hur någonting så vackert kunde växa upp ur asfalten i en stad täckt av avgaser.

Vi har gjort framsteg när det kommer till det mesta: jag har gått upp till heltid, Vasilis ska på en intervju/prov-jobb ikväll och nästa vecka signar jag på ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Rågsved.
Vi har verkligen ingenting att klaga på.

Om kvällarna kan vi bli nostalgiska och ligga och drömma oss bort till Porto Rafti eller Agistri. Men vi pratar också om hur skönt det kommer vara att åka tillbaka till Grekland på semester och faktiskt kunna njuta till fullo. Vi planerar att åka ner i juli och sedan ytterligare en gång i september då Vasilis är bestman på sin bästa kompis bröllop på Kreta (Mitt första grekiska bröllop blir alltså ett kretanskt sådant. Så häftigt!!)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!