onsdag 3 september 2014

Stormen efter lugnet

Athina har legat i dvala under augusti månad, som alltid. Elena, Peri och svärföräldrarna var på Samothraki och njöt. Jag och Vasilis var kvar här, lidandes i hettan och vandrandes i en stad av folktomma gator.
Det var tyst.
Sedan startade allt på en gång. Kontakten pluggades in igen och mornarna fylldes av dagisbarnen på andra sidan gården. Lastbilarnas tunga brummande när de lossar och lastar utanför våra affärer. Mopeder, taxibilar och solbrända arbetare som trötta dricker sitt morgonkaffe på trolley'n.
Semestern är över för de flesta och vi går in i min favoritmånad, september.

Termometern ligger inte länge och flåsar uppe på fyrtio-strecket. Idag har vi behagliga 27 grader i centrala Athen och i luften känner jag regn. Det är på väg, till allas lycka.
Vår semester påbörjas om någon vecka. Vi planerar tio sköna dagar i Porto Rafti, sol eller regn gör detsamma. Det ska bli skönt att komma dit igen efter månader av längtan.

Idag är jag hemma. Det är andra gången på ett par månader som mina halsmandlar gör sig påminda. Stora och svullna ligger de och blockerar min hals och gör det otroligt svårt att svälja, eller prata för den delen.
Jag ska uppsöka en läkare under dagen eftersom jag vill veta om det är någonting som är på tok.

Vi inväntar fortfarande internet. Mitt tålamod börjar tryta och jag har till och med varit runt och letat på mitt arbete efter WIND's huvudkvarter. De ska tydligen sitta någonstans i närheten, men jag vet inte var... Att de mest simpla saker ska vara så otroligt krångliga här borta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!