måndag 14 april 2014

Mitt nya jobb - Teleperformance Hellas

Som sagt: jag skriver några inlägg på raken här för att täcka veckans senate nyheter i mitt grekiska liv.

-Mitt nya jobb- 

Jag har förstått att ni vill veta mer om vad det innebär och vad jag så småningom ska pyssla med, och det är självklart att ni ska få veta det!

Företaget jag har blivit anställd hos heter Teleperformance Hellas. Ett IT-företag med anställda från världens alla hörn. Däribland ett nordiskt team bestående av norskar, svenskar, danskar och finnar (eller i alla fall av människor som talar ett av språken: i många fall greker som bott i ett av länderna och sedan flyttat tillbaka till Grekland).

Jag är just nu under intensivutbildning för att lära mig allt som finns att kunna inom området Technical Support & Custom Service när det kommer till Norton, Symantec.

Dagarna är långa och krävande. För en sådan som jag, som innan aldrig varit intresserad av datorer, så är det här som att lära sig ett helt nytt språk tillsammans med ett helt nytt alfabet (lite som grekiska var i början).
I ett virrvarr av ettor och nollor och akronymer så blir jag, tillsammans med fyra andra livrädda utlänningar, guidad i en värld som för mig är helt okänd.
Vi har kunskapstest varje dag och idag, fjärde utbildningsdagen, var första gången jag klarade provet med 100% rätt.
Det är sjutton långa dagar kvar innan vi får gå upp till produktion.

Lönen och arbetstiderna är fantastiska för att vara i Grekland. Måndag till fredag, antingen 9-17 eller 13-21. Pengarna är, som jag sa, jättebra för att vara mitt i krisen.

Jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem, och även fast jag har storslagna planer på att gå till hUge eller Braziliana så kommer jag sällan längre än till sängen. Sen blir jag där från klockan 18. Oftast hela natten.
Rutinerna har helt klart ändrats sedan heltidsantällningen kickade in...

1 kommentar:

  1. 100 & rätt!!! Wow, duktigt, Johanna! Grattis och kram♥

    SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!