lördag 5 april 2014

Glatt överraskad

Idag promenerade jag och Vasilis till IKEA som ligger ungefär en kvart ifrån Egaleo's metrostation. Vi kikade inredning i allmänhet (vi var skrämmande överens), men mest var jag ute efter de underbara doftljusen a'la vanilj som jag är lätt beroende av.
Köpte också ett riktigt täcke då jag inte alls tycker om den grekiska "sova-med-en-tjock-filt-utan-påslakan"-stilen. En kudde och varsitt par tofflor slank också med.

Nere vid entrén kom vi till mathörnan och gissa hur lycklig jag blev när jag såg att underbara IKEA tagit in svenskt lösgodis! Det fanns inte många sorter men gröna grodor och persikor fanns - två av mina favoriter - så jag var som i extas. Knäckebröd, kanelsnäckor och päroncider fick också följa med hem.
I torsdags var jag och Vasilis och tittade på en lägenhet i Ano Petralona. Den var helt fantastisk!
58kvm med en lång (om än dock lite smal) balkong. Ett sovrum, ett vardagsrum, fräscht kök och stort badrum. Lägenheten var superljus (viktigt, viktigt!) med sådana där fina träluckor som man kan sätta för fönstrena. Vi ringde efter bara någon timme efter visningen och sa att vi ville ha den. 
Igår mötte vi upp ägarinnan till lägenheten och gick igenom det hela igen. Egentligen hade vi kunnat få nycklarna snabbare men eftersom jag inte införskaffat ett grekiskt taxeringsnummer så måste vi vänta tills skattekontoret är öppet. 
För att allt skulle gå rätt till behövde vi också kontakta en slags "redovisare" som kunde i sin tur skulle kontakta hennes redovisare för att sedan komma överens om upplägget på kontraktet och så vidare. Detta ringde Vasilis om igårkväll och imorse och nu tror jag att vi är på det klara med vilka papper som behövs var och när.
Puuuuh, det är mycket att fnula på..


3 kommentarer:

 1. Det går fort, hoppas det fungerar på tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det går fort. Antagligen eftersom att Vasilis är tvingad att bo hemma i.o.m. de grekiska lönerna. Det blir mycket bättre för oss båda, både ekonomiskt och känslomässigt, om vi bor tillsammans.
   Tack för att du läser!

   Radera
 2. Kära du, nu händer ju ALLT - så underbart! Kram kram från Lena

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!