lördag 19 april 2014

Efter-test-lättnad och påsk

Jag har varit fruktansvärt stressad.
I tisdags hade vi ett prov på jobbet och jag kuggade. Inte litegrann utan brutalt. Efter det kändes liksom allt lite jobbigt. Oron över att inte klara omprovet gjorde mig nervös och jag fick sådana där kaostankar som man kan få när man känner sig osäker: "Tänk om de inte vill ha mig kvar längre.. Tänk om jag måste åka hem till Sverige för att jobba.. Tänk om allt går åt skogen nu..."
Igår, fredag morgon, gjorde jag testet och klarade det. Var på gränsen till tårar när jag fick resultatet: 90% rätt.

Nog om skryt.
Det vankas påskmiddagar runtomkring i landet. Överallt kan du se människor som med vattnande munnar beställer lamm från slaktaren eller som försiktigt går omkring med rödmålade ägg för att lämpa av hos någon släkting. I detta nu förbereder Vasilis mamma degen för brödet till ikväll som ska ätas tillsammans med μαγειριτσα - den traditionella inälvssoppan.

Vi ska åka till IKEA idag då vi måste inhandla en ordentlig madrass. Just nu sover vi på madrasser av modell äldre, hittade i Vasislis farmors källare. Min rygg skriker av smärta varje morgon när jag vaknar och det är inte riktigt värt det.

Vädret i Athina är kyligt idag, till och med för en härdad svenska. Men enligt väderleksrapporten (Vasilis pappa) så kommer våren imorgon.


Vår nya namnskylt utanför dörren. Jag blir så varm inombords. 

1 kommentar:

 1. Hej Uhana!
  Vilket intressant blogg du har skapat.
  Hade gärna vilja ställa några frågor angående hellas teleperfomance.
  Skulle vara jättetacksam om du kontaktade mig via mail
  Mitt mail är Sofim@hotmail.se
  Med vänlig hälsning Sofia

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!