torsdag 20 februari 2014

Bokslukerskan

Jag längtar efter Athen. Jag har en hel lista på ställen jag ska gå till bara för att njuta. Andas.
Kaffe på Rooster, kvällar på hUge, samtal med Sandra. Allt från Anafiotika till Kastella. Jag längtar.

En av de saker jag ser mest fram mot att göra är att läsa en bok. Bara sluka den. Stänga av telefon och dator, hänge mig helt åt ord och meningsuppbyggnad, skriven av någon annan än mig själv. Försvinna. Hela vägen in.
För det är ju tyvärr så, att när jag jobbar hela dagarna så finns det liksom noll energi till att ens öppna den bok som jag så sett fram emot att hänge mig åt.
Har på två veckor kommit några sidor in i John Irvings - Garp och hans värld, och ååååh, vad jag bara vill orka läsa den.

Sedan någon vecka tillbaka har det dock lagts till en ny rutin i min vardag som ger mig värme och bok på samma gång utan att behöva anstränga mig nämnvärt.
Då ringer nämligen Min Vän (den Vän som jag önskar att jag vågade öppna dörren för istället för att glutta genom fönstret på), och så läser han en sida eller två ur någon bok. Han ringer mitt i natten och jag är trött och sömndrucken. Han ber om ursäkt trots att jag bett honom att ringa och ber mig att somna om. Ändå viskar jag fram min beställning:
- Övre hyllplanet, femte boken från vänster, sida 43.
Sedan läser han och jag lyssnar. Mitt i natten står tiden plötsligt still.
Fåglarna och jag, vi flyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!