söndag 19 januari 2014

Källarförråden

Nyligen hemkommen från jobbet. Arbete hela helgen och jag kan, med handen på hjärtat, säga att detta var två av de värsta arbtespassen någonsin. Sjuk personal, scheman som är helt omöjliga och patienter som måste skickas in till sjukhus. Samtal med handläggare, sjukvård, distriktssköterskor, anhöriga. Det tog liksom aldrig slut.

Hur som. I fredags var jag iallafall ledig.
Sova hela dagen, var min första plan. Fick sedan myror i benen och bestämde mig för att ta tag i ett av mina två källarförråd. Siktet ställdes in på det största och mest belamrade av de två.
Jag slänge ut allt ur det lilla utrymmet. Tog över gångar och blockerade grannars förrådsdörrar med mina lådor, kartoner och påsar.
När det till sist var tömt så kände jag mig liksom klar. Lite "jahapp, det var det det".
Inser dock snabbt att det är nu jobbet börjar. Öppna varenda kartong, lyfta på varje lock. Kika igenom alla kläder. Veckla upp nya kartoner med saker som ska till välgörenhet. Ännu en ny kartong med kläder som jag vill spara "bara för att/nostalgi". En liten påse med kläder jag skulle vilja ha med mig till Athen och en packad väska med vintertröjor för vintern som kommer.

I slutändan blev det inte så mycket mer organiserat. Nu vet jag dock vad jag har där nere och det mesta ska trots allt skänkas bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!