fredag 24 januari 2014

Ett slag för bröstet

I månader, ja, månader, har jag velat dela med mig av en bild som är så fantastisk. Den symboliserar för mig både ett sjunkande skepp och att hålla sig över ytan. Den symboliserar en känsla av att flyta och vara avslappnad lika mycket som den symboliserar ensamhet.
Bilden föreställer mig, flytandes bland vågorna, på rygg och i total harmoni.

Men så tittade jag närmare på bilden, och till min stora förskräckelse ser jag det som alla andra kommer se: mitt bröst och, ännu värre, min bröstvårta! Denna lilla prick med körtlar som män har lika många som kvinnor men som jag, för att jag är just kvinna, inte kan visa utan att få känslan av att vika ut mig.
Detta var i september, i samband med att Giannis tog bilden.

För några dagar sedan gick jag igenom mitt skrivbord på datorn och stirrade stint på bilden. Öppnade den på fullskärmsläge. Förbannade mitt bröst som skulle förstöra en sådan fin bild.
Får då den briljanta idén att försöka eliminera bröstet. Öppnar olika program och försöker desperat att sudda, skugga, klippa bort bröstet på ett snyggt sätt. Misslyckas såklart och inser någonstans i slutet av processen att det här inte är riktigt klokt.
Jag ser på bilden igen, med mina ögon, och inser att den är fantastisk precis som den är. Just för det den är.

Så här kommer den, en av mina absoluta favoritbilder:


Foto: Giannis Kalogridis

2 kommentarer:

 1. Fin bild! Inte stör det mig med lite bröst, har vi inte kommit längre, tror du?
  Monica Pizanias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis har vi det, vilket glädjer mig!
   Kul att du läser min blogg!

   Johanna

   Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!