lördag 7 december 2013

Gamla inlägg och nysandade isbanor

Bloggen är bra att ha ibland. Som en stor almenacka med anteckningar som påminner en förvirrad själ om vad som en gång varit.
Jag läser igenom inlägg från förra året. Samma datum, samma jag. Ändå så olikt och långt borta.
Jag läser om mina sömnproblem och om Athinas vinterväder. Jag läser om frukost på sängen mitt i vardagen och jag tycker mig se ett gladare jag trots den stress som Grekland innebar.

Det är knöligt med livet. Vad man vill och vad man ska göra och sådär. Trodde definitivt att jag skulle ha fnulat ut det vid tjugofemårs ålder. Det känns så förnedrande att inte veta. Veta ännu mindre än vad jag visste när jag trodde att jag var i total ovetskap i Athen. Hemskt.

Vintern har knackat på dörren och vi måste öppna. Folk hänger upp sina julstjärnor och tänder sina adventsstakar. Ler åt snön som kom igår.
Jag läser ikapp mig på bloggarna och läser om de hemsjuka utlandssvenskarna runt om i Grekland (och en i Australien - Lina) och hur de bakar lussebullar och tänder ljus. Desperat försöker de känna den svenska juldoften. Jag förstår dem. När man är i sitt "borta-hem" så blir sådana där traditioner som jul och påsk så mycket större och viktigare än om man är hemma i Sverige.

Utomhus är det blank isbana och en kollega föll så illa idag att hon blev tvungen att uppsöka vård. Nysandat, säger kommunen. 

1 kommentar:

  1. Hej Johanna! Ser att du flyttat hem. Du kan väl höra av dig om du flyttar hit igen. Eller är tanken att du ska komma tillbaka till våren hur som helst kanske? Jag har själv en hel del funderingar om framtiden för närvarande. Trodde alltid att det skulle vara Dimitris och jag forever, men efter en sisådär 25 år är jag nu singel sedan 4 månader tillbaka! Jag mår dock skitbra! Önskar dig ett finfint år!
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!