måndag 28 oktober 2013

Som Nalle Puh sa:

"Tänk, tänk, tänk..."

Jag tänker, funderar, analyserar och drömmer mycket. Och när jag inte gör något av dessa så jobbar jag, vilket är skönt för då är det svårt att fnula hål i skallen på sig själv.

Hösten har intagit Stockholm och kvällarna ackompanjeras av regn. Det var både regnjacka och gummistövlar på idag när jag begav mig mot min första lägenhetsvisning. Lyan var i sämre skick än förväntat och jag tackade nej. Känner inte att jag vill slänga bort sju års kötid på en lägenhet som är på gränsen till äcklig. Jag har det trots allt ganska bra här i Theos rum.

Jag pratar med Giannis titt som tätt och min hjärta värker. Vet inte vad som är vad längre och såhär två veckor innan jag fyller tjugofem år så känner jag mig mer osäker än någonsin på vad jag vill i livet egentligen. Samtidigt känner jag mig mer och mer trygg i mig själv och jag kan se det positiva i att jag lämnade Grekland för Sverige.

Jag saknar Athen.
Jag saknar kvällarna. Jag saknar grekerna med sina typiska sydeuropeiska humör och vilda gester. Jag saknar ljud och liv. Jag saknar lägenheten och de två varelserna som bodde där med mig.
Dygnen här blir på något sätt väldigt korta. Jag jobbar, fikar, går hem, sover. Panik uppstår om jag inte får tillräckligt med sömn, som om sovandet i sig vore det mest heliga i livet. Jag tänker varje dag att jag ska skriva på bloggen men när jag sätter mig framför datorn så är det som om luften går ur mig.

På torsdag åker jag till London för några dagar. Förhoppningsvis hittar jag lite inspiration för ett resereportage därborta. Ska försöka komma ihåg att uppdatera den andra bildserien om Ikaria från i september också.

Tack alla ni som fortfarande kikar in och kommenterar! Filakia polla.


 Bandhagens tunnelbanestation denna afton.

Tänkte att ni skulle få se den nya hårfärgen.
Gladare kunde man ju vara och mer i lä kunde man stått men på något sätt så visar denna halvdåliga bild ganska bra hur jag känner mig: sorgsen och yvig.


4 kommentarer:

 1. Kram till dej!! Önskar du hittar rätt så småningom, både vad gäller lägenhet och livet självt...

  SvaraRadera
 2. Jag tror det är bra att ta en dag i taget och kanske hittar ni tillbaka till varandra igen. Försök att göra saker som gör dig glad och butta bort det negativa så gott det går. London låter kul.
  Hoppas på ditt bästa!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 3. Jag läser din blogg och tycker att du verkar vara en fin tjej! Var stark.Tänk att för varje dag som går blir du starkare...

  SvaraRadera
 4. Jag svarar så sent så jag skäms!
  Tack för er omtanke! En dag vänder vinden för mig, det hoppas jag verkligen!

  Kramar!

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!