torsdag 1 augusti 2013

Problem i paradiset

Livet kan ju inte bara vara roligt och just nu är det väl lite mindre kul. Många långa samtal väntar mig och Giannis efter en diskussion igår angående framtid och, framförallt, hans jobb (hans fem olika jobb som sträcker sig från morgon till natt).
Förhoppningsvis löser sig hela faderullan på ett naffs och jag kan gå tillbaka till att vara mitt vanliga jag. Men idag tar jag en sådan där deppardag och tillåter mig själv att verkligen rulla runt i livets alla motgångar.

Någon som gjorde mig på lite bättre humör idag var vår första kund som kom in på Kulte, en man i fyrtioårs åldern:

Han frågade om några t-shirtar på herrsidan och svängde sedan som hastigast förbi damsidan. Han får syn på en av våra baddräkter som är otroligt häftig. Han tar ut den och lägger den på bordet, pratar med både mig och Napoleon för att få medhåll: den är verkligen snygg, eller hur?
Den finns bara kvar i storleken extra small. Kanske för liten för hans fru och lite för stor för hans dotter, förklarar han.
Han hänger motvilligt tillbaka baddräkten och går ut från butiken.
En halvtimme senare kommer han förbi igen. Han har då med sig resten av familjen som består av hans fru och två döttrar runt tio och fem år. Han pekar och visar den fina baddräkten men damerna är föga imponerade. Hans fru vänder på klacken efter några sekunder och dottern står kvar en stund och nekar pappans förslag till att gå in och prova.
- Den är ju jättefin, mumlar han irriterat när han skjuter barnvagnen framför sig, lunkandes efter frugan och den äldsta dottern.
Yttligare fyrtio minuter senare ser jag honom igen. Han parkerar snabbt barnvagnen utanför skyltfönstret, springer in och skriker anfått:
- Jag vill ha baddräkten!!
Det får han så gärna förklarar jag, tar betalt och lämnar över kassen till den lyriske herren.

Vem som kommer få bära denna dyrgrip vet vi inte. Jag är inte den bästa på att måtta med ögonen men jag skulle nästan helt säkert kunna säga att herrn själv skulle kunna få på sig baddräkten upp till knäna. Eller på huvudet, som en turban.


Idag åt jag två färska majskolvar. Har helt glömt bort hur himmelskt gott det kan vara tillsammans med smör och salt! Jag har med största säkerhet en halv majskolv utspridd mellan tänderna nu. Det kan vara bra att ha till fattigare tider.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!