torsdag 8 augusti 2013

Personliga Jesus

Att äta middag efter elvatiden på kvällen har blivit standard. Allt blir förskjutet några timmar under sommaren på grund av värmen. Dock måste jag säga att temperaturen har sjunkit några gradantal de senaste dagarna (till min stora lycka) och jag fruktar inte längre för mitt liv när jag går till metron på morgonen.

Igår vid den här tiden gick jag ut i köket för att laga mat. Jag började diska så smått. Sedan torka av diskbänken. Tog fram sopkvasten och började sopa undan lite smulor. Gav till sist in för begäret och storstädade hela lägenheten. Middagen blev yttligare någon timme försenad.

Innan städen så gick jag och Giannis igenom herrns garderob utifall vi skulle flytta till Stockholm inom en snar framtid. Vi delade upp hans tjugoelva t-shirts i olika kategorier: jobb, piké, undertröjor och vardag.
Bland skjortorna hittade vi en vit linneskojorta a'la style Jesus. När Giannis gick ut för att jobba på kvällen så tog jag mig friheten att göra en liten installation på hans kontor.


Jag var glad som en lärka över mitt verk. Tänkte att Giannis kanske skulle bli lite smårädd vid första åsynen av långefarbrorn-mannen-Jesus och jag gnuggade förtjust händer åt min listiga plan.
Men Giannis trodde att jag bara hade hängt upp lite kläder som vanligt, som man hänger kläder i en garderob, och reaktionen blev lika med noll.
Jag däremot har vid flera tillfällen idag satt hjärtat i halsgropen då jag varje gång jag passerar kontoret trott att det stått någon mystisk person och lurat i vårt hem. Tror detta kallas karma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!