fredag 16 augusti 2013

På olika håll i Athen

Igår träffade jag en tjej som för några månader sedan kontaktade mig via bloggen och sedan har vi hållit varandra uppdaterade via mail. Hon hade nu ett dygn i Athen innan hon och hennes grekiska pojkvän skulle flyga tillbaka till Sverige. Vi bestämde oss därför för att ses på en fika och sagt och gjort: klockan 13:00 möttes vi på Syntagma.
Caroline delar kärleken till Grekland med mig och vi pratade om allt från språk till kulturkrockar och längtan. Hennes pojkvän bor med henne i Sverige sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka och jag förhörde mig om hur han tyckte att det var.
Efter många timmar, långa diskussioner och ömma fötter  efter en promenad i hettan så bröt vi upp. 


 På vår lilla tur hittade vi en spegel och där passade jag på att fota oss.


Den här lilla krabaten, Sniff, fick jag äran att spendera kvällen med när jag gick på middag hemma hos Patricia som bor i Egaleo. Vi åt tacos och pratade om livet medans Sniff ömsom sov ömsom hoppade runt som en galning och krävde ens totala uppmärksamhet.


 Patricia med tillhörande valp.Vid ett-tiden (vi pratar nattetid här alltså) så åkte jag ifrån Egaleo mot Zeas Marina i Piraeus. Jag gick till Okio, baren där Giannis jobbar just nu och hade ett skönt efterhäng fram tills det var dags att stänga. Ramlade i säng någongång runt sextiden och sov bort hela dagen.

En händelserik torsdag må jag säga.
Kvällen går i sofflägets tecken och består av Ally McBeal, Gott&Blandat och fläkten på högsta speed.

2 kommentarer:

 1. Det var jättetrevligt att träffas!! Nu är vi hemma i kalla Sverige igen, och längtar redan tillbaka! Får följa Grekland nu genom din och andras bloggar istället. Lycka till hur ni än gör med flytten, det kommer säkert bli bra, och det är bara att fråga om ni undrar något gällande att flytta till Sverige som EU-medborgare så kan jag kolla upp lite mer exakt hur vi gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag hör av mig när det närmar sig!

   Det var fint att ses!

   Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!