fredag 30 augusti 2013

Imorgon börjar resan

Har sovit i sisådär tre timmar, mer blev det inte. Kattskrik och myggbett och oro och svett i en ordentlig kombo gjorde det omöjligt att fortsätta sömnen.
Imorgon åker vi. Detta är således en av de sista balkonghängen jag har här hemma i Athen på ett tag.
Dagen kommer i övrigt gå ut på att sortera viktiga papper och packa in vårt mini-lass i EVA.

Jag har en klump i halsen av sorg. Inte för att jag inte vill åka, för det vill jag, utan för att känns så extremt sorligt att lämna denna lägenhet, denna stad, som varit mitt hem i över ett år.
Jag slår alltid på stora trumman när det kommer till känslor och jag ser för mitt inre hur jag vinkar hejdå till lyan i Nea Smyrni medans det spelas upp något sorgligt soundtrack (exempelvis Nico - The fairest of the seasons).

För er som hört av er och undrat så kommer jag såklart fortsätta blogga från Stockholm. Det är en ny resa som startar nu för mig och Giannis. Han kommer få uppleva allt det där jag har trilskats med under min tid i Grekland: språk, kultur, hemlängtan. Jag å min sida kommer nog se Sverige och den svenska vardagen med nya ögon efter att ha levt i ett land i kris.

Självklart kommer vi tillbaka, kanske snarare förr än senare. Vi måste bara få njuta av varandra, ge vårt förhållande kvalité. Vi jobbar fortfarande för gemensamma mål och för en framtid i Grekland. Jag tror bara att vi kan göra vägen dit enklare och lugnare genom att bo en tid i Sverige.
Som sagt: det kan gälla allt mellan månader och år, det får tiden utvisa.

En sista uppmaning till alla er som tycker om att åka till Athen och under tiden i staden väljer de kollektiva färdmedlen: om din biljett inte passerat giltighetstiden - ge den till någon annan. På så sätt drar vi alla ett litet strå till stacken när det kommer till att visa medmänsklighet och förståelse i detta underbara land, förgiftat av krisen.

En vanlig morgon på min underbara balkong.2 kommentarer:

  1. Åh, lycka till!! Ska bli spännande att få följa er även i Stockholm. Som du säger, det blir en ny resa för er båda. Önskar er det bästa!

    SvaraRadera
  2. Lycka till i Sverige! Hoppas att ni får det bra och vi får se när tiderna kan vända till det bättre här i Grekland så ni får komma tillbaka.
    Ta hand om er!

    SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!