lördag 13 juli 2013

Hetta och halsont

Drypande av svett vaknade jag med en timmes mellanrum under hela natten. Välkommen till ett hem utan A/C i Grekland!

Det var faktiskt hemskt. Hettan alltså. Svetten rinner från nacken och ner på ryggen. Under armarna och i knävecken. Överallt känner jag pärlor av kroppsvätska samlas, allt på grund av att det enda vi har i detta värmebörljande hem är takfläktar.
Jag sitter i detta nu, skrivandes på laptopen visserligen men utöver det NOLL fysisk aktivitet, och svetten bara rinner. Usch.

Nog om detta nu. Ni har förstått att det är varmt och att jag svettas och att jag sover dåligt på grund av just detta.
Jobbet går fortsättningsvis bra. Jag trivs som fisken i vattnet i den lilla parfymdoftande klädbutiken. Jag och det grekiska datorprogrammet kommer också bra överens.

När jag vaknade imorse dock (efter den hemska värmenatten) så känner jag hur ont jag har i halsen och hur täppt jag är i näsan. Giannis har samma problem och vi kommer fram till att den konstanta strömmen av luft från takfläkten har gjort oss aningens förkylda. Väldigt tråkigt måste jag säga. Och drygt. Och aningens paradoxalt.

Lite från Kulte:

Idag kopplade vi in de sista sladdarna till takfläkten i vardagsrummet. Fläkten köptes in förra året i maj men blev inte installerad förrens idag. Fy farao, vad sega vi är...
Men hur som: den är uppe, den fläktar och den har fjärrkontroll! Väldigt fancy.

1 kommentar:

 1. Hej!
  Den där värmen känner jag igen... och halsontet och nästäppan i hettan. Jag hade världens roligaste jobb en sommar på 70-talet i Grekland, men kände mig krasslig varenda dag. Men då var man ung och stark och allt gick som en dans ändå! Men se upp för drag och liknande. Det var det jag inte tålde. Fläktar som stod på överallt. Samtidigt blir det ju outhärdligt när luften står helt stilla. Svårt dilemma det där. Men du blir säkert bättre snart! Min grekiska hyrestant brukade göra te på ingefära, vitlök och citron, som jag drack stup i ett och så la hon gurkskivor eller kamomilltepåsar på mina inflammerade ögon... vilka minnen som kommer upp!
  Affären ser ju jättefin ut. Lagom stor, lagom mycket att hålla reda på.
  Ser fram emot nästa rapport!
  Hälsning från Lena

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!