fredag 26 juli 2013

Ett zoo av småkryp

Jag ryser i hela kroppen.

Inatt vaknade jag av att Ammos gav ifrån sig ett sådant där märkligt läte. Ett sådant han bara ger ifrån sig när han är på jakt, och det var precis det han var. Jag hinner tända lampan precis i tid för att se hur en kackerlacka springer in under mitt lakan.
Upp fort som attan. Ammos skruvar sig bland lakanen och har otroligt roligt på både min och kackerlackans bekostnad. Jag känner mig mest trött, klockan är runt tvåtiden.
Katten dödar inkräktaren och lägger den stolt ramför mina fötter i väntan på beröm. Jag sopade ut liket på innergården, bytte lakan och somnade om.

Imorse hittade jag en liten ödla i diskhon. Eftersom att jag är ganska harig när det kommer till att röra små levande ting (ju mindre desto värre) så skrev jag helt enkelt ett sms till Giannis att han fick hjälpa ödlan ut från köket.
När jag kom hem var den kvar. Jag sträcker darrande ner handen för att ta upp den lilla och frisätta den, men då pyser den ner i avloppsröret och jag har inte sett den efter det.

Sedan påbörjades kvällen och ett stort flygfä (typ bålgeting) brummade in i rummet. Efter att ha hyperventilerat en stund så tog jag min badtoffla och dödade den också.

Jag vet inte vad som är värst med det här: Att jag har ett mindre zoo av småkryp i mitt hem eller att jag så kallblodigt dödar dem en efter en? Jag kan inte, min ålder till trots, låta bli att tänka som jag gjorde redan som liten:
"Tänk om den har familj och barn? Har jag dödat någons mamma eller pappa nu?"

Imorgon ska Giannis åka till Piraeus och köpa ett superstarkt medel som vi ska spraya runt i lägenheten.
Speciellt kackerlackorna har varit fruktansvärt jobbiga då de landar mitt i sängen, mitt i natten. Har haft omkring fem sådana besök de senaste veckorna.


Tur att man har en tiger som vakar över en under trötta timmar. Han är rar vår lilla kisse men han väljer de mest märkliga positionerna när han ska vila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!