måndag 29 juli 2013

Η θάλασσα και καρδιά μου

Idag var jag på stranden med mama Dora. Det var väldigt mycket folk om man jämför med våra turer i början av juni, men om jag tänker på somrarna på Öland och stränderna där så kändes den här folkmassan näst intill gles.

Det är så extremt lyxigt att kunna åka iväg med Dora såhär. Hon är så fin och vi har det trevligt tillsammans, även fast jag får kämpa på med min lilla grekiska och hon med sin lilla engelska. Förresten är det nog mycket pågrund av att hon nästan bara pratat grekiska med mig som jag utvecklats så mycket språkmässigt den senaste tiden. Så även fast jag ibland känner mig som en jubelidiot så vet jag att det är precis den här typen av "språklektioner" som jag behöver.


Under eftermiddagen skjutsade Giannis mig till kardiologen för att kika upp den där lilla avvikelsen på hjärtat. Vad det än nu var som var där förut så var det inte där längre och hjärtat såg kärnfriskt ut. Även blodtrycket hade höjts till en normal nivå och han sa att jag kunde gå tillbaka till en kariolog om sisådär trettio fyrtio år.
Dock sa han någonting annat som fick mig att känna ett sting av sorg och en otrolig vördnad inför läkaren som satt framför mig:
- Johanna. Du borde åka hem till Stockholm oftare, i alla fall var tredje månad. Du behöver inte vara borta länge, bara några dagar för att vara med din familj. Det gör gott för din hälsa.3 kommentarer:

 1. Perfekt sätt att lära sig språk! Ofts är det ju lätt att låta bli, när folk kan engelska blir det ju en enklare väg ;)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken trevlig blogg! Jag hoppas att det är okej att jag länklar till din blogg från min hemsida jag håller på att bygga upp? Jag beskrev din blogg utifrån den text jag hittade på din sida. Ok?

  SvaraRadera
 3. Absolut Marcus! Vad roligt! Jag ska länka till din blogg här under "värt att läsa", verkar vara en fin-fin sida du har. Tack så mycket!

  Med engelska vs. grekiska - absolut! Det är en hård och generande väg dock, hehe.

  Kram till er allihop och TACK för att ni läser!

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!