fredag 14 juni 2013

Konstantin och katterna

Igår när jag strosade omkring runt Plaka så kom jag till ett ställe, nära Athens historiska museeum, där det fullkomligt kryllade av katter. Jag stannade för att ta några kort på några kattungar som, likt de flesta djurungar, var sådär urgulliga så att hjärtat liksom bara skar i bröstet på en.
Det kommer då fram en herre till mig, runt femtio femtiofem, som förklarar att de två bruna kattungarna har blivit lämnade av sin mamma och att han, när han har råd, går och köper mjölk till dem för att de ska överleva.
Vi står och pratar ett ganska bra tag och bestämmer oss sedan för att tillsammans gå till närmaste supermarket för att köpa mjölk och kattmat. Påvägen hinner vi prata om allt mellan himmel och jord.

Konstantin, som mannen hette, berättar att han är profesionell dansare och lär sedan många år ut tango i Athen efter att ha bott mycket i Italien och Frankrike. Om eftermiddagarna sitter han nedanför Akropolis och spelar flöjt, alltid med katterna som sällskap.
Han var så otroligt karasmatisk. Jag lovade att hälsa på honom där han sitter och spelar.
Fyra burkar kattmat och en liter mjölk delade vi ut till de utsvultna kissemissarna.


 


Den här fantastiska katthonan har adopterat de två små bruna kattungarna som sina egna. Detta gör att hon nu har fyra små munnar som letar mjölk hos henne. Vi såg till att hon och ungarna fick ordentligt med mjölk och mat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!