lördag 20 april 2013

Tänker ignorera faktum

Idag åker jag tillbaka till Stockholm för att jobba, men det tänker jag ignorera fram tills planet lyfter. Det känns så fel.

Giannis lämnar Athen senare i veckan för att åka ut till Kythira över påsk och arbeta. Baren kommer efter högtiden inte vara öppen varje dag och därför bestämde Giannis och hans chef att han åker tillbaka till Athen efter tio dagar och kommer tillbaka till Kythira tillsammans med mig i slutet av maj.

För mig väntar cirka sex veckor av (förhoppningsvis) heltidsjobb. Allt för att sedan kunna spendera sommaren utan att behöva vända på varenda liten krona.
Usch, vad tröttsamt det är med den här pendlingen. Men så är det tyvärr just nu i Grekland. Om du inte redan har ett jobb så är chansen att få ett otroligt liten. Vi kan räkna oss som lyckliga som faktiskt har möjligheten att "skicka iväg mig" till Sverige för att jobba ihop den lön jag inte kan få här.

Det är lite intressant att läsa gamla inlägg om våra planer. Det är så tydligt att det inte riktigt går att planera någonting i den här krisen. Att allt ändras från dag till dag och man får helt enkelt lära sig att leva med ovissheten.
Ja, ja. Den som väntar på något gott....

2 kommentarer:

 1. Hej johanna! Hittade hit efter att du hade länkat ngt på gruppen svenskar i Aten. Du sätter verkligen ord på alla mina känslor. Jag är rätt så mkt i exakt samma sits som du. Jag pendlar fram och tillbaka mellan Stockholm och Aten, har gjort det i lite över ett år sen jag förlorade jobbet jag hade här. Jag bor tillochmed i nea smyrni haha men vid plateia! Ville bara kort tacka för att du är så ärlig i bloggen och det känns skönt att man inte är ensam :) kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, TACK för att läser min blogg och skriver så fina ord till mig. Jag blir sååå glad!

   Men oj! Vad sjukt att du också bor i Nea Smyrni och också pendlar såhär fram och tillbaka (tröttsamt eller hur?).
   Jag åker hem till Athina den 27:e maj. Är du där då? Vi kan ta en fika om du har möjlighet? Vore super att träffas!

   Kram. Johanna.

   Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!