torsdag 25 april 2013

Hemtjänsten - nya gymkortet

Gårdagens syjunta blev en kväll med skräpmat, godis, té och Game of Thrones. Carros halvfärdiga blus hängde över stolen, nålad och beredd och symaskinen stod framme, men vi orkade liksom inte ta tag i det hela. Istället åt vi snabbmatshamburgare med flottiga pommes och dipp.
I förrgår åt jag däremot inte snabbmat. Då gjorde jag rotfrukter i ugn med kyckling. Väldigt smarrigt måste jag säga!

På mornarna går jag upp strax efter sex. Sänder alltid en varm tanke till Giannis som jag tror går och lägger sig ungefär vid samma tid hemma i Athen. Dagen spenderas sedan hemma hos mina "patienter", i mataffären eller springandes emellan olika ärenden. Vem behöver köpa ett gymkort när man jobbar inom hemtjänsten? Idag fanns det i alla fall tid för lunch för min del, något som inte händer varje dag.
Senare ikväll ska jag sätta mig ner med mina grekiskaböcker för att plugga. Giannis å sin sida ska nog ägna kvällen till att packa inför morgondagens tripp till Kythira.

Den här gulliga lilla missen håller mig sällskap under mina korta raster. Den bor någonstans i kvarteren där jag jobbar. Flyttar från en rabatt till en annan. Gäspar. Sträcker på sig. Rullar runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser och skriver några ord!