fredag 26 april 2013

Förväntningar och besvikelser

Giannis åkte ner till Kythira idag och skickade sedan några bilder till mig från Kapsali via Skype. Fantastiskt vackert!


- Ön är lugn och fin och människorna är supertrevliga!
När jag sedan frågade honom om vårt boende så blev det lite jobbigt. Jag fick tillsist veta att den bostad som vi skulle få ha gratis hela sommaren, och som vi trodde var en studio/mindre lägenhet, istället visade sig vara ett rum lika litet som vårt sovrum i Athen. Toalett och kök delas med resten av huset.

Åh, vad jag fick ont i magen. Jag såg på Giannis att han kände sig ledsen och trött och det känns så typiskt att det ska krångla.
Det finns inte en chans att vi kommer kunna bo i det där lilla rummet, vi två plus en katt. Speciellt inte när Giannis under högsäsongen kommer jobba många, långa pass.
Fördelen med att vara på Kythira i sommar var ju just att boendet var betalat, något som inte erbjöds på Ön. Nu får vi helt enkelt se över möjligheterna att hyra någonting eget. Ännu en utgift, ännu mer krångel. Kanske det inte ens finns någonting som vi kan ha under alla fyra månaderna och som inte är upppåt väggarna för dyrt...
Jag vill såklart inte verka bortskämd. Hade Giannis bott själv så hade det säkert gått bra, men två vuxna och en katt i greklandsvärmen på några få kvadratmeter fungerar inte.
Typiskt.


2 kommentarer:

 1. Men vad tråkigt att blev så, som ni har sett fram emot sommaren på den fina ön! Hoppas att ni hittar nåt överkomligt där ni alla kan bo.
  Hur åkte Giannis dit, båt eller flyg, håller på att planera för vår tripp i sommar, vi får nog ta båten från Gythion.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns lite krångligt måste jag säga. Man allting ordnar sig alltid, på ett eller annat sätt.
   Jag tror Giannis åkte med sin motorcykel till Gythion (om det är därifrån det bara tar en dryg timme över med båten)och tog båt därifrån.
   Trevlig helg till dig också Anneli!

   Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!