torsdag 18 april 2013

Cykelmöte på Syntagma

Ännu en underbar morgon på balkongen med kaffe. Idag, liksom igår, ligger vinden på. Antennerna rasslar på taken och tvätten piskar mot balkongräckena. I övrigt bjuder Athina på en klarblå himmel och en gassande sol.
Giannis skrattar alltid åt mig när jag säger att det är storm ute.
- Obviously you haven't been on Ikaria.

Igår när jag åkte hem från Syntagma så möttes jag av ett cykelkaos. Jag var helt säker på att det var något form av midnattslopp som skulle gå av stapeln, men Giannis berättade att cyklarna är den nya grekiska trenden. Människor, med tillhörande cyklar, möts helt enkelt upp på olika ställen och cyklar och pratar med varandra.
Han berättade även att när han själv började cykla till jobbet för sisådär tio år sedan så skrattade folk åt honom på gatan. Samma historia berättades faktiskt av en man som intervjuvades i Kobra.
Intressant det där med trender och dess inverkan. Athina mår nog inte dåligt av att lite färre tar bilen när de förflyttar sig. Länge leve cyklarna!
2 kommentarer:

  1. Härligt med cykeltrenden! Skulle också vilja ha cykel här,men lite för backigt för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tyvärr fungerar ju inte cykel i alla terränger (om man inte är supercyklist). Men kul att se att folk väljer cykel istället för bil eller motorcykel iaf!

      Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!