måndag 10 december 2012

Nedräkning - Sverige

Jag räknar dagarna, timmarna tills jag ska få träffa min familj hemma i Stockholm igen. Mitt plan går på onsdag morgon klockan 06:15 och landar på Arlanda klockan 11:25.

Har inte haft ro att blogga, känner mig dels exalterad dels sorgsen. Den totala lyckan över att få pussa på föräldrar, syskon och syskonbarnet igen. Det lilla hål i hjärtat som kommer vidgas när jag lämnar Giannis här i Athen.

Idag är det packa-väskan-dagen. Jag har slagit in Linneas allt för ena födelsedagspresent samt arrangerat en liten påse julgodis till småttingarna som jag tryckt ner i den stora bagen.
Nu är det bara Giannis vinterkläder som fattas. Med största sannolikhet kommer nämligen jag och Giannis flytta hem till Sverige för ett tag. Vi räknar med att lämna Grekland i slutet av januari. Hur länge vi blir kvar i Stockholm vet vi inte. Förhoppningsvis blir det sommarjobb i den grekiska övärlden, men man kan aldrig vara säker.
Jag tror att både min och Giannis vision är att kunna bo i Grekland längre fram. Men som det ser ut här nu så är det allt för smärtsamt, allt för hårt att leva. I alla fall om man vill ha ett liv med kvalité. Överlever gör vi, men inte så mycket mer. 

1 kommentar:

  1. Det är ett klokt beslut. Och livet tar inte slut med en flytt till Sverige. Ni kommer hinna med så många äventyr i era liv. Jag längtar till Grekland jämt men det är omöjligt just nu. Även fast jag tror på att följa sitt hjärta så får man inte tappa bort hjärnan på vägen.

    Men jag förvarnar om att det är kallt och mycket snö här!!! ;-)

    SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!