måndag 8 oktober 2012

Krisen hemma hos oss

Jag tänker skriva om krisen med stort  k. Den hela europa pratar om och följer dagligen.
Jag tänker skriva om den men inte om politik. Jag tänker förklara vad vi, jag och Giannis, står i nu på grund av denna kris.
Detta som följer är således helt subjektivt och jag lämnar de större analyserna till någon som vet vad han/hon pratar om.

Summan av kardemumman: Giannis har förlorat båda sina jobb. Detta betyder alltså, som ni säkert förstår, att vi måste tänka om. Vi måste skapa nya infallsvinklar och försöka se hela vår situation ur fågelperspektiv.
Vi vet inte om vi kan stanna kvar i Grekland. Vi vet inte hur vi ska kunna försörja oss utan inkomst.
Jag väntar fortfarande på samtal från ett företag som sökte svensktalande tele-supportrar, men jag tvekar på att de kommer ringa tillbaka.
Situationen är alltså som så att vi kanske tvingas flytta till Sverige. Jag säger tvingas eftersom att anledningen till vår flytt skulle vara att vi helt enkelt inte kan stanna här i Aten.
Vårt största problem just nu är ovissheten. Känslan av att inte kunna planera någonting. Är det värt om vi lägger pengar på att köpa inredning eller nya blommor till lägenheten? Vi vet ju inte ens i vilket land vi kommer vara i om en månad.

Jag är så trött på att se stressen i Giannis ögon. Se hur han desperat försöker få allting att ordna sej.
 Det enda jag kan göra är att erbjuda honom lugn och ro om vi flyttar till Stockholm. Där borta är jag den som huvudsakligen kommer arbeta, och jag vet att jag inte har några problem att få jobb.
Giannis kan vila. Återhämta sin trötta kropp efter ett och ett halvt års arbete á 30 dagar i månaden, aldrig ledig mer än en dag, för en lön under all kritik.

Jag skriver det här som en kontrast till mina "gulli-gull inlägg" om mysiga fikor och problemfritt strosande i det vackra Athina. Inte för att det inte händer, för det gör det, och det är exakt så mysigt som jag beskriver det. Men inom mej finns oron, stressen, ovissheten och frågorna: hur löser vi det här? 

3 kommentarer:

 1. Tror mer eller mindre alla som bor i Grekland har den stressen inombords. Va tråkigt att Giannis har förlorat sina jobb. Tyvärr är det ju så, även fast man får ett nytt jobb vet man inte hur länge det varar eller om man ens kommer få betalt. Det är skönt för oss svenskar som har en enkel utväg att kunna flytta till Sverige. Lycka till och håller tummarna att allt blir bra i slutändan för er, även fast ni tvingas flytta från de underbara Greklandet!

  SvaraRadera
 2. Instämmer i att det ljusa i tankegångarna är det faktum att det finns en inkomst att tillgå, trots att den är i Sverige.
  Jag tror att det finns stora arb.möjlig. för Giannis i Sverige om det skulle bli tal om det, restaurangbranschen är rörlig.
  Jag förstår hur du tänker och känner Johanna och jag tror att det kommer komma ngt positivt av detta.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt att han förlorat jobben! Och jag förstår om han känner sej stressad, det är tufft att bli arbetslös. Hoppas det ordnar sej för er, och som sagt, det är ett plus att ni i alla fall har ett land till att räkna med. Min son åkte ju iväg för att söka jobb i Stockholm för en månad sen och har redan fått jobb.

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!