fredag 12 oktober 2012

Hela magen full av sten

.... 

Känner att jag inte riktigt kan skriva. Läste i förrgår en artikel av Theodor Kallifatides och efter det har jag känt mej tom.
Greklands-, min och Giannis situation har krypit under skinnet på mej. Det upptar nästan all min vakna tid att försöka klura ut en lösning för oss. 

Ändå så är jag så medveten om att vår situation, och den möjlighet vi har att kunna åka till Sverige, är en ren lyx i jämförelse med hur de flesta har det här. 

Jag känner mej bortskämd och skyldig. För att jag är orolig över småsaker, för att jag är från säkra Sverige och alltid kan återvända dit, för att jag sänker blicken när tiggarna ber mej om pengar.

Jag har blivit avtrubbad.
Barnen som försöker sälja på mej näsdukar eller blommor följer inte längre med mej hem i tanken. Jag lämnar dem där i storstaden, smutsiga och hungriga, tvingade att stjäla. Inte heller köper jag vad de nu än har att sälja. Önskar ett ljus i tunneln likt det som lyser upp Athen under tidiga höstkvällar. 


Theodors artikel kan ni läsa HÄR.

2 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga, för visst är det lätt att situationen kryper in under skinnet på en eller lägger sej som stenar i magen. Men inte behöver du känna dej skyldig eller bortskämd, istället är det väl så att var och en just nu får ta den chans man har till ett hyfsat liv. Att flytta till Sverige kanske är "lätt" för dej, men för de flesta greker är det svårt och sorgligt, det är ingen lätt utväg. Hoppas ni ska komma fram till vad som är rätt för er att göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord Ingabritt.
   Hoppas du har det bra!

   Radera

Tack för att du läser och skriver några ord!