söndag 1 juli 2012

Min storasyster

I onsdags pratade jag med min syster i telefon. Hon var uppgiven, ledsen över vädret hemma i Svedalas huvudstad. Regn och blåst, elva grader kallt. Hon meddelade mej att flygbiljetterna till Grekland hade skjutit i höjden och att hon inte kunde hitta en resa till henne och Theo.
Jag fick ont i magen. Kramp. Jag hade verkligen, verkligen hoppats på att Marthina skulle komma ner till mej. Min bästa vän och själsfrände.
Vi lade på luren och jag orkade inte tänka på att hon inte skulle dyka upp. Att det skulle mer än en månad innan jag skulle få träffa henne igen.
Onsdagen gick och även torsdagen. Jag kände mej trött. Fysiskt och själsligt. Jag saknade min stoasyster.

Natten mellan torsdag och fredag så såg jag och pappa båten krypa närmare Ön. Vi gick ner till hamnen för att titta på alla ilandstigande. Räkna turister och se om det var några vi kände igen.
Båten öppnas och folk strömmar ut och in ur skeppet.
En meter framför mej ser jag helt plötsligt en barnvagn, någonting som inte är speciellt vanligt härute. I vagnen ligger ett litet pyre och sover, i sin hand har han en snuttetrasa. Jag fick inte ihop det. Jag stirrar på barnet och VET att det är Theodor men jag förstår inte HUR. Jag blickar upp och möter ett par klara grön-blå ögon, ett leende som inte går att ta miste på: det var min syster.
Jag flyger upp, skakar. Håller om henne och gråter. Pappa gråter han också och äntligen får han se frukten av den hemlighet han burit på i flera dagar.
Jag har aldrig känt ett sådant rus. Kan bara jämföras med eufori och andra högtravande ord som beskriver lyckokickar eller förälskelse.
Jag kände mej hel. Marthina och Theodor.


 Tre sköna ungar. Ett kärt återseende.


Morfar och pyret myser.

3 kommentarer:

 1. Vilken himmelsk känsla!!
  Njut nu och ha det gott!

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅHÅ va underbart!!Tårarna bränner bakom ögonlocken här i repan. Vilken härlig överraskning!!!puss från uua kahluua

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar överraskning! Förstår att du blev lycklig, hoppas ni har det mysigt nu!!

  SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!