lördag 16 juni 2012

Amorgos

Imorgon åker jag och Giannis till Amorgos för några dagars semester (mest för honom, jag har inte särskilt ansträngande dagar). Amorgos blev uppmärksammat efter Luc Bessons film Le grand Bleu, Det stora blå. Det sägs att ön har ett av Greklands bästa dykarvatten. Jag var där förra året och kan bara hålla med.

Jag läser otroliga mängder böcker för tillfället och är otroligt glad att mamma och pappa kommer snart så att jag får påfyllning i biblioteket.

Mina studier i grekiska går framåt. Nya ord, uttryck, miner och meningar varje dag. Men jag ska inte ljuga - det är knepigt. Det är som om alla ord sitter långt ner i halsen, tungan måste göras bred och vända sej i krumbukter och ställningar den absolut inte är van vid. Men somsagt, framåt.

Det har varit extremt blåsigt de senaste dagarna. De har satt sej på humöret på de inflyttade säsongsarbetarna och alla pratar om hur kallt det är. Jag skrattar bara, säger att de borde besöka Sveriges sydliga delar när det drar upp till storm. Nog för att det blåser här, men kallt? Knappast.
Något som faktiskt är påtagligt jobbigt i år är myggen. Med min överkänslighet så får jag ibland blämmor stora som tennisbollar, blodiga och variga av allt kliande. Härligt va?

Igår miste Sverige sin chans till pallplats i EM. Bitter och besviken satt jag och surade medans Sandy, en glad skotte som är otroligt lik Robin Williams, njöt av att England gick vidare.
Ikväll är det Grekland - Ryssland. Jag håller på Ryssland. Back to the roots, farfar. Mikael Niemi - Svålhålet. Underhållande science fiction på tonedalskt vis.


 En av stränderna. Knökfull som ni ser.


 Charlotte som tränar hårt för att bli ballerina. Återigen Mikael Niemi. Mannen som dog som en lax. 
En kriminalroman med rötterna i Pajala, en ilande kärlekshistoria och försöken att ta död på ett språk. 

2 kommentarer:

  1. Hej Johanna! Jag kommer ner med böcker i slutet av aug. Ska vi weela och deala lite så småningom? Ett tips, finns en grekiska kurs it-baserad på halvfat via Göteborgs uni. går sista gången i höst och det går fortfarande att anmäla sig via antagningen. Njut av livet, Amorgos verkar helt otroligt vacker!
    /Johanna

    SvaraRadera
  2. Låter som ni har de underbart!! Blåser skönt här det senaste och är riktigt skönt med lite vind i hettan!
    Myggorna gillar mig med och jag gillar inte dom, får också stor bollar till myggbett. Finns massa bra mygg grejer här testa dom man sätter in i väggen, spiralerna man tänder på och fenestil (ja när du har fått myggbettet) brukar lindra mina lite iaf.

    SvaraRadera

Tack för att du läser och skriver några ord!